باغ و آرامگاه فردوسی مشهد
خراسان رضوی-مشهدهمه ما ایرانی ها از زمان کودکی با اسم شاهنامه و حکیم ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسه سرای پارسی آشنا هستیم، این شاعر ملی در نزد ایرانیان از جایگاه بالایی برخوردار است.

از حکیم ابوالقاسم فردوسی چه می دانید ؟
حکیم ابولقاسم فردوسی شاعر پارسی زبان و حماسه سرای ایرانی که از جمله شاهکارهای غیرقابل وصف او سرودن و به نظم در آوردن کتاب شاهنامه است، در خانواده ای دهقان که از نظر مالی در رده نسبتا بالایی قرار داشتند متولد شد. فردوسی در روستای پاژ که هنوز آثار و بقایایی از خانه پدری او بر روی تپه ای در روستا، باقی مانده، دیده به جهان گشود. بنا به گفته حکیم ابوالقاسم فردوسی به نظم در آوردن کتاب عظیم و غرور آفرین شاهنامه 30 سال به طول انجامید. فردوسی در کتاب شاهنامه بر آن بود تا زبان پارسی را به ایرانیان باز گرداند و آن ها را با گذشته و سرگذشت تاریخ ایرانیان به زبان حماسی آشنا سازد. جالب است بدانید که حماسه شاهنامه قدم از این مرز و بوم فراتر نهاده و همین امر سبب گردیده تا شاهنامه به زبان انگلیسی ترجمه شود و در دانشگاه های معتبر دنیا مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.
مشاهده هتل های نزدیک حرم امام رضا در مشهد
مشاهده مطلب، مقایسه هتل کیانا با هتل رز درویشی مشهد
تاریخچه آرامگاه فردوسی
وقتی فردوسی چشم از جهان فرو بست، عالمی متعصب مانع از دفن وی در گورستان عمومی توس در مشهد شد و از این رو فردوسی را داخل حصار شهر و در میانه باغی که ملک خود او بود، دفن کردند. بدین ترتیب مدفن شاعر بزرگ ایران از دیگر قبر ها جدا افتاد و تقریباً به فراموشی سپرده شد. خیلی از تاریخ پژوهان، جغرافی دانان و سفرنامه نویسان وقتی از شهر توس یاد می کردند، درباره گورستانهای آن و خفتگان در این گورستانها چیزی می نوشتند، اما هیچ یک از مدفن فردوسی سخن نمی گفتند. نخستین تاریخ نویسی که جملاتی در این باره نگاشت، حمدالله مستوفی تاریخ نگار سده هشتم هجری بود که از مزار فردوسی در توس آن هم پس از گذشت سیصد و اندی سال از مرگ شاعر یاد کرد. بعد ها پژوهشگران دیگر کما بیش از گور فردوسی سخن گفتند و از این که فلان امیر یا وزیر بر آن گور، بنایی افراشته، اما هیچ یک نگفتند که مزار سخن سرای توس دقیقا کجاست و آن بناها چه سرنوشتی پیدا کرده است.
در حدود 1300 شمسی ارباب کیخسرو شاهرخ، نماینده زرتشتیان در مجلس از طرف انجمن آثار ملی مامور شد تا محل دقیق دفن فردوسی بزرگ را پیدا کند. سرانجام مدفن فردوسی در باغی متعلق به حاج میرزا محمدعلی قائم مقام التّولیه پیدا شد. تیمورتاش نخستین کسی بود که طرح ساخت آرامگاه را در مجلس پیشنهاد کرد. آغاز روند ساخت از اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ شروع شد. طرح امروزین آرامگاه، نخستین گام انجمن آثار ملی برای بازسازی آرامگاه به مناسبت هزاره فردوسی در سال ۱۳۱۳ بود.
بنای آرامگاه فردوسی در محوطه بزرگ قرار دارد. این بنا در طول زمان دستخوش تغییرات بسیاری شد، اما کلیات ساخت بنای فعلی در زمان سلطنت پهلوی اول صورت گرفت. معماری ساخت بنای آرامگاه فردوسی بر گرفته از معماری دوران هخامنشی و آرامگاه کوروش کبیر است. معماری این بنای زیبا توسط هوشنگ سیحون تکمیل شد. بنای آرامگاه فردوسی شامل سه قسمت است که مهمترین قسمت آن، بخش میانی آن است. در بخش میانی سنگ قبری از جنس مرمر واقع شده و سایر بخش ها شامل تالار مربعی شکل از جنس مرمر و راه پله ای مرمرین است که بنای آرامگاه بر روی آن قرار دارد. همچنین بر روی دیوارهای داخلی بنای فردوسی اشعار زیبا و داستان هایی از شاهنامه به تصویر کشیده شده است.
در مجموعه ارامگاه فردوسی به غیر از مزار فردوسی، آثار برج و باروی قدیم توس، موزه توس و آرامگاه اخوان ثالث نیز به چشم می خورند.
چالیدره جاذبه توریستی تفریحی مشهد
آرامگاه فردوسی کجاست ؟
آرامگاه فردوسی در شهر توس و در بلوار شاهنامه قرار دارد. آرامگاه فردوسی در فاصله حدود 37 کیلومتری شهر مشهد واقع شده است. فاصله آرامگاه فردوسی تا روستای پاژ که محل تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی است حدود 32 کیلومتر است، اگر علاقه مند به بازدید از روستای پاژ نیز باشید می توانید با یک برنامه ریزی دقیق به آنجا هم سری بزنید. برای رسیدن به آرامگاه فردوسی گردشگران می توانند علاوه بر استفاده از خودرو شخصی، با استفاده از اتوبوس های پایانه فردوسی و برعکس خود را به آرامگاه فردوسی برسانند.
اگر قصد دارید به وسیله خودرو شخصی به آرامگاه فردوسی بروید، باید از مسیر فداییان اسلام و بزرگراه غدیر وارد بزرگراه شهید کلانتری شوید و مسیر را به سمت بزرگراه آزادی و جاده طوس و بلوار شاهنامه ادامه دهید.
آدرس، خراسان رضوی، شهر توس، بلوار شاهنامه
ساعت بازدید از آرامگاه فردوسی
ساعت کار مجموعه آرامگاه فردوسی همه روزه از ساعت 9 صبح تا 17 عصر باز است.
بهای بلیط برای گردشگران ایرانی 3.000 تومان و برای گردشگران خارجی 20.000 تومان می باشد.
راهنمای سفر به مشهد دستیار شما برای گردش، خرید، اقامت و تردد در مشهد
مشاهده و رزرو هتل مشرف به حرم امام رضا
راهنمای بازدید از موزه توس
امکانات آرامگاه فردوسی
این مجموعه دارای امکانات رفاهی نظیر پارکینگ، بوفه، رستوران، کافی شاپ، سرویس بهداشتی، نمازخانه و فروشگاه است.
کتابخانه مجموعه فضای مناسبی برای علاقه مندان به مطالعه می باشد تا اطلاعات بیشتری درباره مجموعه آرامگاه فردوسی به دست آورند.
اگر علاقه مند به عکاسی هستید، یک واحد مجهز برای عکاسی در مجموعه وجود دارد، که می توانید از آن استفاده نمایید.

